Stresli ve yorgunsanız tehlike kapıda! Vücutta yıllarca kalan Zona virüsünün tedavisi…

ZONA HASTALIĞI VE ÖNEMİ

Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi’nden Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Makbule Dündar, son zamanlarda sıkça karşılaşılan zona hastalığına dair önemli bilgiler verdi. Dr. Dündar, stres, yorgunluk veya enfeksiyon gibi etmenlerin virüsün tekrar aktif hale gelmesine sebep olabileceğini vurguladı.

Zona Hastalığının Belirtileri Nelerdir?

Hastalığın belirli bölgelerde uyuşma ve karıncalanma hissi ile başladığını belirten Dr. Dündar, “Ardından şiddetli ağrı ve içi sıvı dolu kabarcıklarla kendini gösterir. Zona erken teşhis edilmelidir. Döküntüler ortaya çıktıktan sonra ilk 3 gün içinde tedaviye başlanması, tedavinin başarısını artırır” ifadelerine yer verdi.

Kalıcı Görme Kaybına Sebep Olabilir!

Zona konusunda uyarılarda bulunan Dr. Dündar, “Zona sadece vücuttaki ağrılı lezyonlarla sınırlı değil. Yüz ve göz bölgesinde ortaya çıktığında, ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Özellikle gözdeki zona lezyonları, kalıcı görme kaybına neden olabilir. Bu yüzden, zona şüphesi bulunan hastaların erken dönemde bir dermatoloji uzmanına başvurması büyük önem taşır” şeklinde konuştu.

”Aşılama Şiddetle Önerilmektedir”

Son yıllarda, Türkiye’de de uygulanan zona virüsüne karşı geliştirilen aşıların önemine dikkat çeken Dr. Dündar, “Yaşlılar, bağışıklık sistemi zayıf olanlar ve daha önce şiddetli zona geçirenler için aşılamanın önemi büyüktür. Zona virüsüne karşı aşı, hastalığın tekrarlama riskini azaltmada önemli bir rol oynamaktadır” dedi.

KAYNAK: DHA

Related Posts

Bağırsak ve beyin nasıl birlikte çalışır, bu neden önemli?

Bağırsaklarımız ve beynimizin birbiriyle bağlantılı olduğunu biliyoruz, ancak bu bağlantı nasıl kuruluyor? Ve daha sağlıklı ve mutlu bir yaşam için bu bağlantıyı geliştirmek mümkün mü?

Karın ağrısı sandı, meğer taşmış! Hurma ile zeytin tek suçlusu: ‘Kimse yutmasın’

92 yaşındaki Şerife Ay, eşini kaybettikten sonra çocuklarının yanına taşındı. Sağlığı yerindeydi ta ki o geceye kadar. Aniden başlayan şiddetli karın ağrısı ve kusma şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Acilen ameliyata alınan yaşlı kadının bağırsağından çıkanlar ise doktorları bile şoke etti. Peki, Şerife Ay’a ne olmuştu?

Takviyelere ‘kurul’

Son yıllarda peynir ekmek gibi satılan ve insanlar üzerinde giderek bağımlılık oluşturmaya başlayan takviye edici ilaç ve gıdaların piyasaya sunulmasından kişilerce nasıl kullanılacağına değin kurul onayı geliyor. Sağlık Bakanlığı bünyesinde ya da …

Takma kirpik kullanımında göz sağlığına dikkat! Yapıştırıcıları alerjiye yol açabiliyor

Takma kirpik yapıştırıcıları ve kirpik kıvırma aletlerinin mikropların çoğalmasına neden olabileceğini de dile getiren Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Programı Başkanı Öğr. Gör. Birgül Erbaş, takma kirpik ve kirpik kıvırıcı kullanımı konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Kefir Alzheimer’a karşı koruyucu olabilir mi? Uzmandan önemli uyarı!

Diyetisyen Beyza Tağraf, kefirin bağırsak iltihaplarını baskılayarak nöroinflamasyonu azaltabileceğini ancak Alzheimer’dan korunmak için tek başına yeterli olmadığını vurguladı.

Günlük şikayetler sandığınız bu durum kanserin habercisi olabilir

Kalın bağırsak kanseri artık sadece ileri yaşların hastalığı değil. Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi’nden Doç. Dr. İsmail Alper Tarım, özellikle 50 yaş üzeri bireylerin gaitada gizli kan testi ve kolonoskopiyi ihmal etmemesi gerektiğini vurguladı.