İş yeri sahibi-kiracı anlaşmazlığı 3 haftada sonuçlandı!

Arabuluculuk Uygulamasıyla Anlaşmazlık Çözümü Kolaylaşıyor

Kira, kat mülkiyeti, komşu hakkı ve ortaklığın giderilmesinden kaynaklı anlaşmazlıklara çözüm getiren arabuluculuk uygulaması, 1 Eylül 2023’ten itibaren zorunlu hale getirildi. Bu sayede, taraflar yargıya gitmeden anlaşarak uyuşmazlıkları kısa sürede çözebiliyor.

Ankara’da yaşanan iş yerinin tahliyesi konusundaki anlaşmazlık, arabuluculuk sayesinde tarafların anlaşmasıyla sonuçlandı. İş yerini satın alan Cihan Altunakar, kiracısıyla ihtiyaçları doğrultusunda iş yerini boşaltmak istedi ancak olumlu yanıt alamayınca arabulucuya başvurdu.

Arabulucu, taraflarla yaptığı üç toplantı sonucunda yaklaşık 3,5 hafta içinde uyuşmazlığı çözüme kavuşturdu. Sonuç olarak, taraflar kira artışı ve iş yerinin 2 yıl sonra tahliye edilmesi konusunda anlaştılar.

Arabulucu avukat Yusuf Gözel, iletişime geçtiği kiracının anlaşmaya zor bir profilde başladığını ancak süreç içinde konuların tartışılmaya başlandığını ve üçüncü toplantıda tarafların anlaştığını ifade etti.

Gözel, “Taraflar arasında dostane bir şekilde 3,5 haftada uzlaşma sağlandı. Yargıya taşınması halinde dava süreci 3,5 yıla kadar uzayabilirdi” şeklinde konuştu.

İş yeri sahibi Ayşegül Dalkır Kahveci’nin yaşadığı diğer bir uyuşmazlık da arabulucu sayesinde 2 haftada sonuçlandı. Kahveci, kiracısından iş yerini boşaltmasını istemesine rağmen arabuluculuk süreci sonucunda tarafların 1 ay içinde anlaştığını belirtti.

Arabulucu avukat Zeliha Özkoçak, dosyanın çok kısa bir sürede anlaşmayla sonuçlandığını ve üç farklı konuyu tek bir arabuluculuk dosyasında çözdüklerini kaydetti.

Özkoçak, yargı sürecinin taraflar için zaman kaybı ve ekonomik yük getireceğini vurgulayarak, arabuluculuk sayesinde tarafların kendi rızalarıyla varacakları anlaşmaların çok daha tatmin edici olduğunu söyledi.

Related Posts

Sabah Ekonomi Müdürü Dilek Güngör’den TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na: Yaprakları yerken kıtır kıtır, sapına gelince mee…

Sabah Ekonomi Müdürü Dilek Güngör’den TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na: Yaprakları yerken kıtır kıtır, sapına gelince mee…

Elektronik ihracatın “konsinye” olarak da gerçekleştirilebilmesine imkan sağlandı

Kesin satışı daha sonra yapılmak üzere yurt dışındaki alıcılara, komisyonculara, ihracatçının yurt dışındaki şube veya temsilciliklerine mal gönderilmesini ifade eden “konsinye ihracat” elektronik olarak yapılabilecek.

Bakan Bolat, Kuzey Makedonya Maliye Bakanı Kochoska ile görüştü

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Kuzey Makedonya Maliye Bakanı Gordana Dimitrieska-Kochoska ile heyetler arası görüşme gerçekleştirdi.

Çin’i bekleyen büyük tehlike: Trump’ın vergi kararı sonrası ortaya çıktı

ABD ile Çin arasında devam eden ticaret savaşı Trump’ın 2. dönem başkanlığı ile birlikte farklı bir seviyeye geldi. Trump aldığı karar ile yüzde 145’e yükseltti. Trump’ın kararı başta ABD olmak üzere küresel piyasaları altüst etti. Pekin yönetimi ise …

Mehmet Şimşek yıl sonu enflasyonda beklenen rakamı açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek katıldığı bir canlı yayında enflasyon oranına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Şimşek, “Bu sene enflasyonun, Merkez Bankamızın hedef tahmini olan yüzde 19-29 aralığında kalması ihtimalini oldukça yüksek …

E-ithalatta ‘zehirli ayakkabı’ tehlikesi

Ayakkabı ile ev ve mutfak eşyası üreticileri, yurt dışından e-ithalat yoluyla yurda giren ürünlerde kanserojen riski olduğu gerekçesiyle Ticaret Bakanlığı ile temasa geçti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir