Başkentten ihracat 4 ayda 4,6 milyar dolara ulaştı

Ankara’nın İhracatı Yılın İlk 4 Ayında Arttı

Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre, Ankara’nın nisan ayı ihracatı geçen yıla göre %8,5 artarak 20,9 milyar doları geçti. Bu rakam, tüm zamanların en yüksek ikinci nisan ayı ihracatı oldu. Ocak-nisan döneminde Türkiye’nin toplam ihracatı ise 86,2 milyar dolara ulaştı.

Ankara’nın ihracatı da geçen yıla göre %19,4 artarak 4 milyar 568 milyon 4 bin dolara yükseldi. Bir önceki yılın aynı döneminde ise başkentten yapılan ihracat 3 milyar 825 milyon 245 bin dolar seviyesindeydi.

Ankara’nın ihracatının ülkelere dağılımına bakıldığında, ocak-nisan döneminde en fazla satış yapılan ülkenin Çin olduğu görüldü. Çin’e yapılan ihracat miktarı 325 milyon 50 bin doları bulurken, onu sırasıyla 323 milyon 390 bin dolarla Almanya, 290 milyon 988 bin dolarla ABD, 250 milyon 269 bin dolarla Bulgaristan ve 197 milyon 895 bin dolarla Irak izledi.

Ankara’nın en çok ihracat yaptığı sektör: Kimyevi Maddeler

Ankara’nın yılın ilk dört ayında en fazla dış satım yaptığı sektör, 524 milyon 654 bin dolarla “kimyevi maddeler ve mamulleri” oldu. Bu sektörü sırasıyla 491 milyon 208 bin dolarla “otomotiv endüstrisi”, 473 milyon 803 bin dolarla “makine ve aksamları”, 380 milyon 566 bin dolarla “elektrik ve elektronik” ve 375 milyon 139 bin dolarla “madencilik ürünleri” takip etti.

Ocak-nisan döneminde en fazla artış gösteren sektör ise yüzde 197,2 ile “gemi ve yat hizmetleri” oldu. Ardından yüzde 106,4 ile “hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri”, yüzde 20 ile “kuru meyve ve mamulleri” ve yüzde 18,6 ile “çelik” sektörleri geldi.

Related Posts

Kaçak elektrik kullanımını tespit eden sayaç geliştirildi

Dicle Elektrik, AR-GE birimi tarafından geliştirilen ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından onaylanan “Haberleşmeli Nötrsüz Sayaç” ile kaçak elektrik kullanımının önüne geçmeyi hedefliyor.

Köylünün merası yatırıma açılıyor: Yeni yönetmelikle neler değişecek?

Tarım ve hayvancılıkla uğraşan köylüler için kritik bir adım atıldı. Mera alanlarının tahsis amacı, enerji ve turizm projeleri için değiştirilebilecek. Yeni yönetmelik, kırsal alanların ticari kullanımı için kapıyı aralıyor.

Mustafa Varank: TEKNOFEST ‘tam bağımsız Türkiye’ hedefiyle oluşturuldu

TEKNOFEST KKTC’de etkinlik alanını gezdikten sonra DHA muhabirine değerlendirmelerde bulunan TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank, “TEKNOFEST markasının oluşturulma amacı ‘tam bağımsız Türkiye’ hedefidir. Gayemiz kendi ayakları üzerinde durabilen, teknolojisini geliştirebilen, satabilen bir ülke inşa etmekti. Bugün tam bağımsız, kendi kendine yeten Türki Cumhuriyetleri ve Türk devletleriyle oldukça güçlü, ortak bir koalisyon kurabiliriz. Dünyada söz sahibi olabiliriz” dedi.

Patates hasadı başladı: Ülkenin dört bir yanına gönderiliyor

Muğla’nın Datça ilçesinde turfanda patates üretimi yapılan tarlalarda hasat yapılıyor.

Ünlü ayakkabı markalarından Trump’a mektup

Nike ve Adidas’ın da aralarında bulunduğu ABD’nin önde gelen ünlü ayakkabı markaları Trump’a vergi muafiyeti konusunda çağrıda bulundu. Ünlü ayakkabı markaları vergi muafiyeti olmazsa ayakkabı şirketlerinin gümrük için yüzde 150 ila yüzde 200 arasında ekstra vergi ödemek zorunda kalacağı bunun da şirketlerin kepenk kapatmaya zorlayacağı aktarıldı.

4 telefon modeli ve 1 hoparlör toplatılıyor: İade hakkı var

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)’nın yaptığı bildirim üzerine, güvenlik standartlarını karşılamayan 4 cep telefonu modeli ile 1 kablosuz hoparlör için toplatma kararı verildi. Vatandaşlar bu ürünleri iade ederek ücret iadesi talep edebilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir