Antalya’da damacanadan bir bardak su, 1 lira 30 kuruşa doluyor

Damacana Sularında Fiyatlar Yükselişte!

Son dönemdeki enflasyondan damacana su da nasibini aldı. Fiyatlar artmaya devam ediyor.

Damacana su fiyatlarındaki son artışlarla, bir bardak suyun maliyeti 1 lira 30 kuruşa kadar yükseldi.

Boş damacana depozito fiyatının ise 200 liraya kadar çıktığını belirtildi.

Antalya Tüp ve Su Dağıtıcıları Derneği (ANTSUDER) Yöneticisi Halil Mert, damacana su fiyatlarındaki inanılmaz artışları göstermek için bir bardak suyun fiyatını hesapladı.

Zamlar Ardı Ardına Geldi

Yılın ilk 4 ayında 3 kez zam yapılan damacana suyunun fiyatı bazı markalarda 150 liraya kadar yükseldi.

Bir Bardak Su 1 Lira 30 Kuruş

Son zam ile birlikte, damacanadan doldurulan bir bardak suyun maliyeti 1 lira 30 kuruşa kadar çıktı.

Depozito Fiyatı 200 Lira

Yurt dışından ithal edilen hammadde ile üretilen plastik damacanaların depozito fiyatı 200 liraya kadar artarken, ilk defa damacana su alanların cebinden ortalama 350 lira çıkıyor.

“Fiyatlar Markalara Göre Değişiyor”

ANTSUDER Yöneticisi Halil Mert, damacana su fiyatlarına yakın zamanda artış yapıldığını belirterek, “Şu anda damacana suyunun fiyatı ortalama 100 ila 145 lira arasında değişkenlik gösteriyor. İlk sipariş verenlerin depozito bedeli 150-200 lira arasında değişiyor. Lojistik maliyetler nedeniyle su markaları arasında fiyat farklılıkları olabiliyor” dedi.

“Maliyetler Yükseldi”

Mert, 19 litrelik damacanadan 95 bardak su elde edildiğini belirtirken, “Şu anda damacanadan doldurulan bir bardak su yaklaşık 1 lira 30 kuruşa mal oluyor. Diğer alternatiflere kıyasla daha ekonomiktir. Son zamla birlikte maliyetler arttı, ancak artışın sebebi bayilerimiz değil. Damacanalar fabrikalarda dezenfekte edildikten sonra 70 doluma kadar kullanılabiliyor. Maliyetler yükseldiği için vatandaşlarımızın damacanaların geri dönüşümüne önem vermesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı (DHA)

Related Posts

Elektronik ihracatın “konsinye” olarak da gerçekleştirilebilmesine imkan sağlandı

Kesin satışı daha sonra yapılmak üzere yurt dışındaki alıcılara, komisyonculara, ihracatçının yurt dışındaki şube veya temsilciliklerine mal gönderilmesini ifade eden “konsinye ihracat” elektronik olarak yapılabilecek.

Bakan Bolat, Kuzey Makedonya Maliye Bakanı Kochoska ile görüştü

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Kuzey Makedonya Maliye Bakanı Gordana Dimitrieska-Kochoska ile heyetler arası görüşme gerçekleştirdi.

Çin’i bekleyen büyük tehlike: Trump’ın vergi kararı sonrası ortaya çıktı

ABD ile Çin arasında devam eden ticaret savaşı Trump’ın 2. dönem başkanlığı ile birlikte farklı bir seviyeye geldi. Trump aldığı karar ile yüzde 145’e yükseltti. Trump’ın kararı başta ABD olmak üzere küresel piyasaları altüst etti. Pekin yönetimi ise …

Mehmet Şimşek yıl sonu enflasyonda beklenen rakamı açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek katıldığı bir canlı yayında enflasyon oranına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Şimşek, “Bu sene enflasyonun, Merkez Bankamızın hedef tahmini olan yüzde 19-29 aralığında kalması ihtimalini oldukça yüksek …

E-ithalatta ‘zehirli ayakkabı’ tehlikesi

Ayakkabı ile ev ve mutfak eşyası üreticileri, yurt dışından e-ithalat yoluyla yurda giren ürünlerde kanserojen riski olduğu gerekçesiyle Ticaret Bakanlığı ile temasa geçti.

Veriler ortaya koydu: Tapuya bir yılda yüzde 116 oranında zam!

Yılbaşında yapılan yüzde 44 zamla 822 liradan 1183 liraya çıkarılan tapu döner sermaye gösterge ücreti 1 Mayıs’tan geçerli olmak üzere 1774 liraya yükseltildi. Yapılan bu yeni zamla tapudaki döner sermaye yükü bir yılda yüzde 116 zamlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir