Filistin eylemlerine katılan 96 kişi gözaltına alındı

Filistin’e Destek Gösterilerinde 96 Kişi Gözaltına Alındı

İngiltere genelinde Filistin’e destek amacıyla düzenlenen gösterilerde 96 kişi gözaltına alındı. En geniş çaplı müdahale Londra’daki Parlamento Meydanı’nda yaşandı. Metropolitan Polis Teşkilatı, Westminster’daki eylemde “terör suçları şüphesiyle” 55 kişiyi gözaltına aldı. Göstericilerin ellerinde “Soykırıma karşıyım. Palestine Action’ı destekliyorum” yazılı pankartlar taşıdığı görüldü. Bu yazılar, geçen haftalarda terör örgütü ilan edilen Palestine Action’a doğrudan destek anlamına geldiği gerekçesiyle suç sayıldı.

Polis, aralarında bastonla yürüyen yaşlı kadınların da bulunduğu eylemcileri sert şekilde gözaltına aldı. Bölgedeki Mahatma Gandhi heykelinin çevresi polis ablukasına alınırken, 20’ye yakın polis aracı bölgede konuşlandırıldı.

Bristol ve Truro’da da Sert Müdahaleler

Gösteriler sadece Londra’yla sınırlı kalmadı. Avon ve Somerset Polisi, Bristol’daki College Green’de düzenlenen eylemde 17 kişinin Terör Yasası kapsamında gözaltına alındığını açıkladı. Bu kişilere ek olarak 3 kişinin de gönüllü ifade vermek üzere davet edileceği bildirildi.

Cornwall bölgesindeki Truro Katedrali yakınlarında düzenlenen barışçıl gösteride ise Devon ve Cornwall Polisi 8 kişiyi gözaltına aldı. Gösteri, “Defend Our Juries” adlı kampanya grubu tarafından organize edildi. Gözaltına alınanlar arasında 81 yaşındaki eski bir sulh hakiminin de bulunduğu öğrenildi.

Huda Ammori Pazartesi Günü Mahkemede

Gözaltılar devam ederken, Palestine Action’ın kurucularından Huda Ammori’nin pazartesi günü Yüksek Mahkeme’de grubun yasaklanmasına karşı dava açacağı bildirildi. Bu girişim, hareketin yasal savunusunun başlangıcı olarak değerlendiriliyor.

Manchester’da 16 kişi, Edinburgh’da ise kimlikleri belirlenemeyen kişiler Palestine Action lehine pankartlar taşıdığı gerekçesiyle polis takibine alındı. Ancak Edinburgh’daki gösterilerde herhangi bir gözaltı yaşanmadı.

Hükümetin Palestine Action’ı yasaklama kararı, Haziran ayında RAF Brize Norton hava üssüne yapılan baskınla ilişkilendiriliyor. Olayda iki Voyager uçağına kırmızı boya sıkılmış ve yaklaşık 7 milyon dolarlık zarar oluşmuştu. Olayın ardından dört kişi tutuklanmış, İngiltere’deki tüm askeri üslerde güvenlik incelemesi başlatılmıştı.

İngiliz parlamentosu, Filistin’e yönelik artan destek eylemleri karşısında yeni yasal adımlar atarken, muhalefet ve sivil toplumun bu gelişmelere nasıl karşılık vereceği merakla bekleniyor.

Related Posts

Abdullah Gül’ün eşinin çantası İngiltere’de gündem oldu

Oxford Üniversitesi bünyesindeki Oxford İslam Araştırmaları Merkezi (OCIS), 40. kuruluş yıl dönümünü görkemli bir etkinlikle kutladı. İngiltere’deki yerleşkede düzenlenen programa, dünyanın dört bir yanından akademisyenler, kanaat önderleri ve devlet temsilcileri katıldı. Türkiye’den ise 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül’ün katılımı dikkat çekti.

Düğün Konvoyunda Trafik Kazası: 2 Yaralı

Aksaray’da düğün konvoyunda meydana gelen kazada 2 kişi ağır yaralandı, soruşturma başlatıldı.

Jhon Duran Fenerbahçe’ye Merhaba Dedi

Yeni transfer Jhon Duran, Fenerbahçe’ye katılmaktan mutluluk duyduğunu ve hedeflerini açıkladı.

Bursa’da Aşure İkramı Geleneği Sürüyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla kentin farklı noktalarında aşure ikramında bulunarak vatandaşların tebriklerini aldı. Başkan Mustafa Bozbey, aşure geleneğinin paylaşmanın en güzel simgelerinden biri olduğunu açıkladı.

ABD Adalet Bakanlığı Epstein davasında harekete geçti

ABD Adalet Bakanlığı, çocuk istismarı suçlamalarıyla yargılanan ve 2019’da cezaevinde ölen milyarder Jeffrey Epstein hakkında yürütülen büyük jüri soruşturmasına ait belgelerin kamuoyuna açıklanması için mahkemeye başvurdu.

AKP’li Şamil Tayyar’dan Murat Çalık’ın tahliye edilmemesine tepki: Hukuk, intikam duygusuyla değil adaletle tesis edilir; bunun ahireti de var

AKP’li Şamil Tayyar’dan Murat Çalık’ın tahliye edilmemesine tepki: Hukuk, intikam duygusuyla değil adaletle tesis edilir; bunun ahireti de var