Deprem İstanbul’u salladı: Ev sahiplerini yıktı! 8 ilçede fiyatlar çakıldı

İstanbul’daki Artçılarla Sallandık: Depremin Emlak Piyasasına Etkileri

İstanbul Silivri açıklarında yaşanan 6.2 şiddetindeki deprem, ardında 5.9 şiddetinde yüzlerce artçı depremi getirdi. Deprem maddi bir yıkıma neden olmamış olsa da, korku ve panik nedeniyle megakentin emlak piyasasını salladı.

Depremin ardından özellikle eski ve riskli yapı stokuna sahip ilçelerde büyük değişiklikler gözlendi.

DEPREM İSTANBUL’U SALLADI: EV SAHİPLERİNİ YIKTI!

NTV’den Sena Kiper Sıtacı’nın haberine göre, Nisan ayında İstanbul genelinde metrekare başına ortalama kira fiyatı 287,50 TL iken, depremin etkisiyle özellikle Silivri çevresinde bu fiyatlar 200 TL’ye kadar geriledi.

İstanbul Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Adnan Yeşiltaş, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Yeni yapılmış depreme dayanıklı binalarda kira fiyatlarında artış gözlenirken, eski binalarda ciddi anlamda düşüş yaşanmaktadır” şeklinde konuştu.

8 İLÇEDE FİYATLAR DÜŞÜŞTE

Uzmanlara göre, Silivri, Bağcılar, Esenler, Sultangazi, Avcılar, Büyükçekmece, Küçükçekmece ve Beylikdüzü gibi İstanbul’un merkeze yakın ve zemin yapısı sorunu bulunan ilçeler, Nisan ayındaki depremi daha fazla hissetti.

Bu 8 ilçede nüfus yoğunluğundan dolayı deprem korkusu, emlak fiyatlarını doğrudan etkiledi.

Yeşiltaş, yeni binalardaki talep artışıyla kira fiyatlarının yükseldiğini belirterek, “Özellikle Büyükçekmece ve Küçükçekmece bölgelerinde talep oldukça düşük. Uzak bölgelerde daha uygun fiyatlı kiralık daireler bulunabiliyor. Beylikdüzü ve Avcılar gibi bölgelerde 20 bin TL’ye kadar kiralık daireler mevcut. Ancak, yeni ve sağlam binalarda kira fiyatları şehir merkezlerine yaklaşıyor ve 50-60 bin TL’ye kadar kira talepleriyle karşılaşmak mümkün” şeklinde konuştu.

Related Posts

Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Bakan Işıkhan’dan açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Asgari ücrete ara zam gelecek mi? ” sorusuna cevap verdi.

Bir Erdoğan devrimi daha: PKK kendini feshetti

Bu yazıya neden bu başlıkla başladım? Çünkü ülkemizde büyük devrimler oluyor. Devlet, büyük bir devlet olarak yeniden kuruluyor. Ancak sanki bütün bu olup bitenler kendiliğinden oluyormuş gibi bir hava oluşuyor. Jeopolitik olarak bu kadar riskli, diplomasi, ekonomi ve enerji yollarının kavşağında bulunan bir ülkeyi kimse kendi haline bırakmaz; nitekim iki yüzyıl boyunca da bırakmadılar. Yirmi yıl önce Türkiye, altyapısını ve kalkınmasını tamamlamaya niyet ettiğinde, attığı her adım başka bir adımı

Araç fiyatlarında sert yükseliş: En son pandemide gördük bunu

ABD’de sıfır araç fiyatları Trump’ın getirdiği yüzde 25’lik oto-tarife önemleriyle nisan ayında fiyatlar yükseldi.Cox Automotive’s Kelley Blue Book’a göre, araç sahibi olmak isteyenlerin ödediği ortalama fiyat indirimler ve promosyonlardan sonra mart …

Bakan Şimşek: Sanayi üretimindeki toparlanma ilk çeyrekte de devam etti

Bakan Şimşek sanayi üretim rakamlarını yorumladı.

CHP’li Gürer: ‘AKP iktidarında 22 yıldır tarım sayımı yapılmadı, nihayet yapılması kararı geç de olsa alındı’

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 22 yıl aradan sonra yapılan Tarım Sayımı’nın önemine değinerek, verilerin doğru şekilde toplanması için arazi ve köy çalışmalarının yapılması gerektiğini belirtti. Gürer, yapılan çalışmaların yalnızca protokolden ibaret olduğunu vurguladı.

Nektarinin tanesi 18 TL’den satılıyor: Emekli yurttaşlar isyan etti

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde yurttaşlar hayat pahalılığından dert yandı. Bir tane nektarinin 18 liradan satılmasına tepki gösteren vatandaş, “Bir tane nektarin alamam, yiyemem. Çileğin kilosu 100 lira yiyemeyiz, bakıp geçiyorum” dedi.