İsrail’in Filistinlileri hedef almak için yapay zekayı kullandığı iddia edildi

İsrail’in Filistinlilere Karşı Yapay Zeka Kullanımı Tartışma Yarattı

Mısır’ın eski devlet başkanı Mobarak, İsrail’in Filistinlilere saldırılarını desteklemek için yapay zeka teknolojisini kullandığını iddia etti. Bu iddia, bölgedeki sivil kayıpların artmasına neden olmakla suçlandı ve uluslararası toplumun duyarlı olması gerektiği vurgulandı.

Mobarak, Palantir CEO’su Karp’ın, ürettikleri teknolojinin sivilleri hedef aldığını söylemesine karşın gülmesini rahatsız edici bulduğunu belirtti. “Gazze’de Filistinliler için güvenli bir yer kalmadı. Yapay zeka, onları hedef almak için kullanılıyor” diyerek endişelerini dile getirdi.

Protestoların sosyal medyada geniş yankı uyandırmasıyla destek mesajları alan Mobarak, bu eylemlerin Filistin meselesinde daha cesur adımlar atılmasına yardımcı olduğunu ifade etti.

“Filistinlilerin kanından kar eden şirketler var.” diyen Mobarak, Palantir’in İsrail’e sağladığı teknolojik destekle ilgili endişelerini paylaştı.

Mobarak, ABD’nin İsrail’e verdiği destekten rahatsızlık duyduğunu ve Trump ile Biden yönetimlerinin Filistin politikalarının benzer olduğunu savundu. Bu süreçte yaşadığı aşağılayıcı deneyimleri ve tepkileri de paylaştı.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ve ablukasını eleştiren Mobarak, uluslararası toplumu tepki göstermeye çağırdı. Gazze halkının çektiği acılara dikkat çekerek, yardım ulaştırma girişimlerinin engellendiğini ve açlık tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını belirtti.

Palantir’in İsrail’e sağladığı yapay zeka teknolojisinin insan hakları ihlallerine neden olduğu eleştirilerine katılan Mobarak, şirketi ve diğer benzer firmaları sert bir dille eleştirdi. İsrail’in Filistinlilere karşı sürdürdüğü politikaların acilen durdurulması gerektiğini vurguladı.

Bu bağlamda yapay zeka teknolojilerinin sivil halkı hedef alması ve insani krizlere neden olması endişeleri artırırken, uluslararası alanda Filistin meselesine yönelik daha etkin bir müdahalenin hayati öneme sahip olduğu dile getirildi.

Related Posts

Sosyal medyada güzel görünme kaygısında dikkat çeken veriler

Akdeniz Üniversitesi’nden (AÜ) Dr. Fahrettin Kayan’ın 500 kişi üzerinde yaptığı Sosyal Medya Bilinci Ölçeği araştırmasında; kullanıcıların dijital platformlardaki görünüm kaygısı ve bilinç düzeyi ölçüldü. Çalışmada yaş, cinsiyet, eğitim ve gelir gibi değişkenlerin sosyal medya kullanım alışkanlıklarını doğrudan etkilediği belirlendi.

Çanakkale’de dere kenarında kaybolan eski muhtar aranıyor

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde çocuğunun dereye düşen terliğini aramaya gittikten sonra kaybolan eski köy muhtarı Şakir Cahit Gündoğdu’ya ulaşılamıyor.

Marmaray seferlerinde aksama

İstanbullular güne Marmaray seferlerinde aksamayla başladı.

Gazze’de bebekler ölümün eşiğinde: Mama ve süt kalmadı

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne yönelik insani yardımlara uyguladığı abluka, bölgedeki insani krizi de gitgide derinleştiriyor.

Japonya’dan komşu ülkeye sürpriz davet

Nagasaki Belediyesi, atom bombası saldırısının 80. yılı anma törenine bu yıl ilk kez Tayvan’ı da davet etti. Karar, Tayvan’ın talebi üzerine alındı. Çin’in tepki göstermesi bekleniyor.

Adıyaman Gölbaşı Belediye Başkanı’ndan ‘Abdurrahman Tutdere’ açıklaması: ‘Kefiliz, suçsuz olduğunu biliyoruz!’

Adıyaman Gölbaşı Belediye Başkanı İskender Yıldırım, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’nin gözaltına alınmasına ilişkin “Abdurrahman Tutdere’ye soruşturma yapılmadan bile kefiliz, onun suçsuz olduğunu biliyoruz, inanıyoruz” dedi.