Takviyelere ‘kurul’

Takviye Edici Ürünler İçin Kurul Onayı Geliyor

Son yıllarda popülerlik kazanan ve insanlar arasında giderek artan bir talep gören takviye edici ilaç ve gıdaların piyasaya sunulmasında kullanımına ilişkin kurul onayı konusunda düzenlemeler yapılıyor. Sağlık Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ortaklaşa oluşturacağı bir onay kurulu ile ilgili adımlar atılıyor. AK Parti’nin Meclis gündemine getireceği düzenleme ile takviye edici ürünlerin kullanımına yönelik yeni kurallar belirlenecek ve onay mercii olarak görev yapacak bir kurul oluşturulacak.

Kurul Onayı Şart Olacak

Yapılan açıklamalara göre, oluşturulacak kurul; katkı maddesiz doğal ürünler, vitaminler, mineraller veya besin takviyeleri olarak adlandırılan ve reçetesiz olarak satılan ürünlerin içeriğini kontrol etme yetkisine sahip olacak. Aynı zamanda, bu ürünlerin tüketimine ve erişimine ilişkin kararları da kurul verecek. Kurulun Sağlık Bakanlığı bünyesinde oluşturulması ön plana çıksa da ürün çeşitliliğinden dolayı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile birlikte ortak bir onay kurulu oluşturulması da masadaki seçenekler arasında.

Related Posts

Bilim insanları kalpte bir ‘Aç/Kapat’ düğmesi keşfetti… Ama ne işe yarıyor?

UT Arlington’daki bilim insanları, kolesterol dengesini bozan iltihabı engelleyen yeni bir enzim mekanizması keşfetti. Bu “aç/kapat” etkisi, kalp krizi ve diyabet riskini azaltabilir.

Dondurma keyfi yarım kalmasın: Hijyen en kritik kural

Acil servislere son günlerde yapılan başvuruların büyük kısmını dondurma zehirlenmesi oluşturuyor. Sütün çabuk bozulan bir ürün olduğunu kaydeden uzmanlar, soğuk zincir ve hijyen kaynaklı bakterilere karşı uyarıda bulundu.

Ritim bozukluğuna bağlı gelişen kalp yetmezliği 45 dakikalık “yakma” işlemiyle düzeliyor

Ritim bozukluğuna bağlı gelişen kalp yetmezliği 45 dakikalık “yakma” işlemiyle düzeliyor

Bayramda sağlıklı et tüketimi için 8 altın kural

Dr. Öğretim Üyesi Ece Yıldız Öztürk, Kurban Bayramı’nda ani değişen beslenme alışkanlıkları, özellikle kırmızı etin aşırı ve yanlış pişirme yöntemleriyle tüketilmesinin sağlık sorunlarına yol açabileceğini söyledi.

Sessizlik gözden kaçmasın: Çocuklarda konuşma gecikmesi sadece bir dil sorunu değil

Akıllı telefon ve tablet başında geçirilen uzun saatler, çocuklarda konuşma gecikmesine neden oluyor. Konuşma gecikmesinin etkilerinin sadece dil becerileriyle sınırlı kalmadığını, aynı zamanda beyin gelişimini de olumsuz etkileyebileceğini söyleyen Gelişimsel Pediatrist Uzm. Dr. Reyhan Tamer, kritik belirtileri ve ailelerin alması gereken önlemleri açıkladı.

Ölümcül kene virüsüne karşı mRNA aşısı geliştiriliyor

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Dr. İlhan Çetin yaz aylarında ölümlere yol açan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı konusunda ilk yapılan klasik aşı denemelerinin yetersiz kaldığını belirtti. Dr. Çetin, üretilmeye çalışılan aşıların mRNA teknolojisiyle üretildiğini ve insan üzerindeki etkisinin daha etkili olacağına dikkat çekti.