Başkentten ihracat 4 ayda 4,6 milyar dolara ulaştı

Ankara’nın İhracatı Yılın İlk 4 Ayında Arttı

Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre, Ankara’nın nisan ayı ihracatı geçen yıla göre %8,5 artarak 20,9 milyar doları geçti. Bu rakam, tüm zamanların en yüksek ikinci nisan ayı ihracatı oldu. Ocak-nisan döneminde Türkiye’nin toplam ihracatı ise 86,2 milyar dolara ulaştı.

Ankara’nın ihracatı da geçen yıla göre %19,4 artarak 4 milyar 568 milyon 4 bin dolara yükseldi. Bir önceki yılın aynı döneminde ise başkentten yapılan ihracat 3 milyar 825 milyon 245 bin dolar seviyesindeydi.

Ankara’nın ihracatının ülkelere dağılımına bakıldığında, ocak-nisan döneminde en fazla satış yapılan ülkenin Çin olduğu görüldü. Çin’e yapılan ihracat miktarı 325 milyon 50 bin doları bulurken, onu sırasıyla 323 milyon 390 bin dolarla Almanya, 290 milyon 988 bin dolarla ABD, 250 milyon 269 bin dolarla Bulgaristan ve 197 milyon 895 bin dolarla Irak izledi.

Ankara’nın en çok ihracat yaptığı sektör: Kimyevi Maddeler

Ankara’nın yılın ilk dört ayında en fazla dış satım yaptığı sektör, 524 milyon 654 bin dolarla “kimyevi maddeler ve mamulleri” oldu. Bu sektörü sırasıyla 491 milyon 208 bin dolarla “otomotiv endüstrisi”, 473 milyon 803 bin dolarla “makine ve aksamları”, 380 milyon 566 bin dolarla “elektrik ve elektronik” ve 375 milyon 139 bin dolarla “madencilik ürünleri” takip etti.

Ocak-nisan döneminde en fazla artış gösteren sektör ise yüzde 197,2 ile “gemi ve yat hizmetleri” oldu. Ardından yüzde 106,4 ile “hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri”, yüzde 20 ile “kuru meyve ve mamulleri” ve yüzde 18,6 ile “çelik” sektörleri geldi.

Related Posts

Sabah Ekonomi Müdürü Dilek Güngör’den TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na: Yaprakları yerken kıtır kıtır, sapına gelince mee…

Sabah Ekonomi Müdürü Dilek Güngör’den TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na: Yaprakları yerken kıtır kıtır, sapına gelince mee…

Elektronik ihracatın “konsinye” olarak da gerçekleştirilebilmesine imkan sağlandı

Kesin satışı daha sonra yapılmak üzere yurt dışındaki alıcılara, komisyonculara, ihracatçının yurt dışındaki şube veya temsilciliklerine mal gönderilmesini ifade eden “konsinye ihracat” elektronik olarak yapılabilecek.

Bakan Bolat, Kuzey Makedonya Maliye Bakanı Kochoska ile görüştü

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Kuzey Makedonya Maliye Bakanı Gordana Dimitrieska-Kochoska ile heyetler arası görüşme gerçekleştirdi.

Çin’i bekleyen büyük tehlike: Trump’ın vergi kararı sonrası ortaya çıktı

ABD ile Çin arasında devam eden ticaret savaşı Trump’ın 2. dönem başkanlığı ile birlikte farklı bir seviyeye geldi. Trump aldığı karar ile yüzde 145’e yükseltti. Trump’ın kararı başta ABD olmak üzere küresel piyasaları altüst etti. Pekin yönetimi ise …

Mehmet Şimşek yıl sonu enflasyonda beklenen rakamı açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek katıldığı bir canlı yayında enflasyon oranına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Şimşek, “Bu sene enflasyonun, Merkez Bankamızın hedef tahmini olan yüzde 19-29 aralığında kalması ihtimalini oldukça yüksek …

E-ithalatta ‘zehirli ayakkabı’ tehlikesi

Ayakkabı ile ev ve mutfak eşyası üreticileri, yurt dışından e-ithalat yoluyla yurda giren ürünlerde kanserojen riski olduğu gerekçesiyle Ticaret Bakanlığı ile temasa geçti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir