Stresli ve yorgunsanız tehlike kapıda! Vücutta yıllarca kalan Zona virüsünün tedavisi…

ZONA HASTALIĞI VE ÖNEMİ

Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi’nden Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Makbule Dündar, son zamanlarda sıkça karşılaşılan zona hastalığına dair önemli bilgiler verdi. Dr. Dündar, stres, yorgunluk veya enfeksiyon gibi etmenlerin virüsün tekrar aktif hale gelmesine sebep olabileceğini vurguladı.

Zona Hastalığının Belirtileri Nelerdir?

Hastalığın belirli bölgelerde uyuşma ve karıncalanma hissi ile başladığını belirten Dr. Dündar, “Ardından şiddetli ağrı ve içi sıvı dolu kabarcıklarla kendini gösterir. Zona erken teşhis edilmelidir. Döküntüler ortaya çıktıktan sonra ilk 3 gün içinde tedaviye başlanması, tedavinin başarısını artırır” ifadelerine yer verdi.

Kalıcı Görme Kaybına Sebep Olabilir!

Zona konusunda uyarılarda bulunan Dr. Dündar, “Zona sadece vücuttaki ağrılı lezyonlarla sınırlı değil. Yüz ve göz bölgesinde ortaya çıktığında, ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Özellikle gözdeki zona lezyonları, kalıcı görme kaybına neden olabilir. Bu yüzden, zona şüphesi bulunan hastaların erken dönemde bir dermatoloji uzmanına başvurması büyük önem taşır” şeklinde konuştu.

”Aşılama Şiddetle Önerilmektedir”

Son yıllarda, Türkiye’de de uygulanan zona virüsüne karşı geliştirilen aşıların önemine dikkat çeken Dr. Dündar, “Yaşlılar, bağışıklık sistemi zayıf olanlar ve daha önce şiddetli zona geçirenler için aşılamanın önemi büyüktür. Zona virüsüne karşı aşı, hastalığın tekrarlama riskini azaltmada önemli bir rol oynamaktadır” dedi.

KAYNAK: DHA

Related Posts

Testosteron tedavisi: İğne mi, risk mi?

Doğal yollar sonuç vermezse testosteron tedavisi seçenek olabilir. Ancak etkisi kadar riski de uzman kontrolü gerektirir. Hormon tedavisi yalnızca kan testiyle doğrulanmış vakalarda ve düzenli doktor takibiyle uygulanmalı Her yaşa uygun olmayabilir.

Anne ve Babalara Dikkat Eksikliği Uyarısı

Psikolog Nazlı Sena Kadem, son zamanlarda artan dikkat eksikliği konusunda ebeveynlere uyarılarda bulundu.

Bilim insanları kalpte bir ‘Aç/Kapat’ düğmesi keşfetti… Ama ne işe yarıyor?

UT Arlington’daki bilim insanları, kolesterol dengesini bozan iltihabı engelleyen yeni bir enzim mekanizması keşfetti. Bu “aç/kapat” etkisi, kalp krizi ve diyabet riskini azaltabilir.

Dondurma keyfi yarım kalmasın: Hijyen en kritik kural

Acil servislere son günlerde yapılan başvuruların büyük kısmını dondurma zehirlenmesi oluşturuyor. Sütün çabuk bozulan bir ürün olduğunu kaydeden uzmanlar, soğuk zincir ve hijyen kaynaklı bakterilere karşı uyarıda bulundu.

Ritim bozukluğuna bağlı gelişen kalp yetmezliği 45 dakikalık “yakma” işlemiyle düzeliyor

Ritim bozukluğuna bağlı gelişen kalp yetmezliği 45 dakikalık “yakma” işlemiyle düzeliyor

Bayramda sağlıklı et tüketimi için 8 altın kural

Dr. Öğretim Üyesi Ece Yıldız Öztürk, Kurban Bayramı’nda ani değişen beslenme alışkanlıkları, özellikle kırmızı etin aşırı ve yanlış pişirme yöntemleriyle tüketilmesinin sağlık sorunlarına yol açabileceğini söyledi.